لندینگ پیج یا صفحه فرود چیست؟ آموزش ۰ تا ۱۰۰ ساخت لندینگ پیج
لندینگ پیج (Landing Page) یا صفحه فرود، به صفجه ای از سایت میگیم که یک هدف گذاری در آن صفحه انجام دادیم. یعنی چی؟ مثلا می خواهیم یک سری از محصولاتمان را در تخفیف ویژه قرار بدیم. یک صفحه در سایت طراحی می کنیم و محصولاتی که شامل تخفیف هستند را در این صفحه قرار میدیم. مثلا ۲۰۰ تا محصول داریم و می خواهیم ۱۰ تا از محصولات را گلچین کنیم و تخفیف در نظر بگیریم. همه این ۱۰ محصول را در این صفحه قرار میدیم. اماااااا صبر کنید… لندینگ پیج کاربردهای خیلی حرفه ای تری دارد که می تواند در دیجیتال مارکتینگ معجزه کند.☺️
لندینگ پیج یا صفحه فرود چیست؟
لندینگ پیج یا همان صفحه فرود به صفحه ای از سایت گفته می شود که یک هدف گذاری در پشت پرده خود دارد. یه مثال برای جا افتادن مطلب. ما یک فروشگاه اینترنتی هستیم که موبایل میفروشیم. حالا در قدم اول یک فایل آموزشی آماده میکنیم. چه فایلی؟ ۳ نکته ای که قبل از خرید گوشی سامسونگ حتما باید بدانید! حالا این فایل آموزشی می تواند یک فیلم باشد، فایل صوتی و یا پی دی اف باشد. حالا در سایت یک صفحه ای طراحی می کنیم (که به این صفحه لندنیگ پیج میگیم) فایل آموزشی را در این صفحه قرار میدیم و در کنارش یک فرم هم قرار میدیم. فرم جذب اطلاعات تماس مثل ایمیل یا موبایل. حالا بازدیدکننده وقتی وارد این صفحه می شود، برای اینکه بتوانید این فایل ارزشمند را دریافت کند باید ایمیل یا موبایلش را وارد کند تا بتواند دریافت کند. قشنگ شد 😊 حالا اینجا ما اطلاعات تماس فردی که در جستجوی موبایل بوده را در اختیار داریم و می توانیم ارتباط برقرار کنیم، مشاوره بدیم و محصولمان را بفروشیم. اینجا بحث بازاریابی اجازه ای پیش میاد. گفتیم لندینگ پیج کاربردهای حرفه ای دارد. ببینیم انواع لندینگ پیچ چیست؟
انواع لندینگ پیج
انواع مختلفی لندینگ پیج وجود دارد. به به با این آموزش جذاب ببینیم که چطوری می توانیم وب سایتمان را به موتور درآمدزایی تبدیل کنیم. من لندینگ پیج را به دو دسته کلی تقسیم میکنم. چند نمونه لندینگ پیج برایتان در این پست آموزشی آوردم. خیالتان راحت.
لندینگ پیج با هدف جذب اطلاعات تماس
لندینگ پیج با هدف اقدامی به جزء جذب اطلاعات
- لندنیگ پیج برای محصولات گلچین شده
- لندینگ پیج برای دریافت اطلاعات تماس و داده هدیه ارزشمند
- لندینگ پیج جذب اطلاعات تماس برای دریافت مشاوره
- لندینگ پیج برای ثبت نام در سایت
- لندینگ پیج برای نصب اپلیکیشن
- لندینگ پیج برای شرکت در نظرسنجی
- لندینگ پیج برای بازی و جایزه داده به مخاطب
نمونه لندینگ پیج دیجیکالا – شماره ۳
لندینگ پیج برای محصولات گلچین شده
نمونه لندینگ پیج در این زمینه وب سایت دیجیکالا است. الان که دارم اینجا براتون مینویسم، برم ببینم میتونم یدونه لندینگ از دیجیکالا پیدا کنم، اسکرین شات بگیرم و اینجا براتون قرار بدم. امیدوارم پیدا کنم. در حین نوشتن این مقاله میرم سراغ جستجو و برمیگردم… ۱۵ دقیقع بعد! خب من برگشتم 😁 با دست پر هم برگشتم. ببین چیا آوردم.قشنگ میشینیم امروز باهم تحلیل میکنیم تا استاد تحلیل و ساخت لندینگ پیج بشیم. صفحه فرود بحث خیلی مهمی است. کل دیجیتال مارکتینگ بر محوریت لندینگ پیج میچرخه. همین لندینگ پیج را امروز یاد بگیری، کل فونداسیون یا استخوان بندی دیجیتال مارکتینگ را یعنی یاد گرفتی. من اینجا بخش اصلی هر نمونه لندینگ پیج را اسکرین شات گرفتم قرار دادم. نسخه کامل چون ارتفاع زیادی داره و سایت بهم میریزه. در قالب فایل دانلودی براتون در همین صفحه قرار دادم.
نمونه صفحه فرود دیجیکالا – شماره ۲
لندینگ پیج برای ثبت نام
نمونه لندینگ پیج دیجیکالا – شماره ۳
این لندینگ ۲ هدف داره:
۱- اجرای گیمیفیکیشن و درگیر کردن مخاطب
۲- هدایت کاربر به سمت اینستاگرام و فالوو کردن پیج دیجیکالا
برای ساخت صفحه لندینگ پیج (صفحه فرود) این نکات را رعایت کنید
سبک باشد. یعنی باید کدهای صفحه لندینگ پیج شما بهینه شده باشد تا صفحه فرود افت سرعت نداشته باشد. بهترین لندینگ دنیا را هم طراحی کنید اما صفحه فرود شما دیر برای بازدیدکننده بارگذاری شود، لندینگ شما شکست خورده است! چرا؟ چون مردم حوصله ندارند مدت زمانی را صرف کنند تا یک صفحه بخواهد باز شود. به محض اینکه ببینند یک صفحه دیر باز می شود،صفحه را می بندند.
گرافیک جذاب صفحه فرود. دیگه اهمیت این موضوع بر هیچ فردی پوشیده نیست. ضاهر صفحه فرود شما باید جذاب و کاربرپسند باشد. گرافیک نقش زیادی در تعامل (Engagement) بازدیدکنندگان دارد.
یک نیاز را هدف گیری کنید. وقتی می خواهید یک لندینگ پیج طراحی کنید، بهتر است از قبلش یک برنامه ریزی کنید. از خودتان بپرسید که هدف من از طراحی لندینگ پیج چیست؟ مخاطبان این لندینگ چه افرادی هستند؟ چه ویژگی هایی دارند؟ نیازها و انگیزه های آنان چیست؟ یکی از بهینه ترین حالت های یک صفحه فرود، این است که لندینگ حاوی یک پیام خاص برای مخاطبای خاص باشد (منظورم مخاطب هدف است) یعنی در حالت بهینه، باید از نیج مارکتینگ استفاده کرد.
عنوان اصلی. عنوان صفحه شما باید بسیار جذاب باشد تا جلب توجه کند. چه زمانی می توانید یک عنوان جذاب بنویسید؟ زمانی که مخاطبان را نیچ کردی باشی و دقیقا عنوان را برای دسته خاصی از افراد بنویسی. مثلا لپ تاپ میفروشی و میخواهی حسابداران را نشانه گیری کنی. در عنوان باید از کلمه لپ تاپ و کلمه حسابدار استفاده کنی. این کار باعث میشه حسابداران به شدت کنجکاو شوند.
عنوان فرعی. شاید در یک عنوان نشود همه موضوع را گفت! می توانید علاوه بر عنوان اصلی، یک عنوان فرعی طولانی تر با فونت کوچک تر هم داشته باشید تا اثرگذاری پیشنهادتان را افزایش بدهید.
توضیحات کامل در صفحه لندینگ پیچ. فرض کنید یک صفحه فرود طراحی کردید و می خواهید که کاربران اطلاعات تماس در اختیار شما قرار بدهند. (موبایل یا ایمیل) انتظار نداشته باشید که با ۲ خط نوشته،بازدیدکننده وب سایت اعتماد کند و اطلاعات تماسش را در اختیار شما قرار بدهد! باید توضیحات کامل در صفحه فرود بنویسید و همچنان باید سعی کنید توضیحات متقاعدکننده بنویسید تا مخاطب ترغیب شود و اطلاعاتش را در اختیار شما قرار دهد.
عکس در لندینگ پیج. جمله معروفی است که میگه : ارزش یک عکس معادل ۱۰۰۰ کلمه می باشد. (یادم نیست کی گفته بود این جمله رو 😐 ولی خیلی معروفه) در لندینگ پیج سعی کنید از عکس استفاده کنید. مردم با عکس ارتباط خوبی برقرار می کنند. عکس در لندینگ پیج، به انتقال مفهوم، کمک بسیار زیادی می کند.
قرار دادن ویدئو تشویقی برای لندینگ پیج. اگر بدانی ویدئو چه میکنه! بازدیدکننده وبسایت وقتی فیلم می بیند، اعتماد بسیار بیشتری درونش ایجاد می شود. یک سوال درگوشی ازت بپرسم 🤭 خودت روزانه چقدر وقت میزاری و فیلمای توی اینستاگرام را میبینی؟ پاسخت دقیقا اهمیت همین موضوع را نشان میده. فیلم قرار بدید و در فیلم تشویق کنید که حالا اطلاعات تماس قرار بدند و … هر اقدامی که مدنظر دارید.
دعوت به اقدام (CTA) کال تو اکشن. لندینگ شما باید یک دعوت به اقدام داشته باشد. ببینیم خلاصه دعوت به اقدام چیست؟ یعنی از مخاطب می خواهیم کاری را انجام بده. چه کاری؟ مثال : پیج ما رو فالوو کنه، توی مسابقه ما شرکت کنه، از کد تخفیف ما استفاده کنه، عضو سایت بشه، لایک کنه، نظر بزاره و مشارکت کنه. همه اینا میشه دعوت به اقدام. خب حالا ببینیم که دعوت به اقدام در صفحه فرود چگونه باید باشد.
دعوت به اقدام در صفحه فرود. حتما در توضیحات متنی خودتان از مخاطب بخواه که یک کاری را انجام بدهد. چه کاری؟ دقیقا همان کاری که ابتدای ساخت لندینگ برایش برنامه ریزی کردی. در فیلمی که قرار میدی حتما از کاربر بخواه که اقدام کند. خیلی واضح، شفاف و بدون ترس، از بازدیدکننده بخواه. دکمه در لندینگ پیج قرار بده. یک دکمه با رنگ تضاد نسبت به پس زمینه لندینگ پیج، برای اینکه توی چشم باشد و بهتر دیده شود.
نظرات مشتریان راضی. فرض کنید یک صفحه لندینگ پیج حرفه ای درست کردید و محصولات ویژه که شامل تخفیف هستند و یا تعداد کمی از آن ها دارید و کمیاب هستند (مثال برای کالای کمیاب :محصولات ارگانیک و یا دست ساز) را در صفحه قرار دادید. در کنار محصولات می توانید نظر مشتریان راضی را در صفحه فرود قرار بدهید تا اعتمادسازی بیشتری شکل بگیرد.
یک پیشنهاد زیرکانه. اگر قرار است در صفحه لندینگ پیج، اطلاعات تماس دریافت کنید، بهتر است در زیر فرمی که مخاطب باید اطلاعات وارد کند، با فونت سایز کوچک بنویسید که شما ایمیل یا پیامک تبلیغاتی مدام ارسال نمی کنید. چرا این کار را انجام بدیم؟ برای اینکه اکثر مردم حداقل یکبار هم که شده اطلاعات تماسشان را در سایت های مختلف قرار دادند. خیلی ها تجربه تلخی دارند! کلی ایمیل های انبوه تبلیغاتی و یا چپ و راست پیامک تبلیغاتی برایشان ارسال شده که باعث ناراحتی شده. پس شما متمایز باشید و دقیقا زیر قرم بنویسید که خبری از ایمیل و پیامک تبلیغاتی انبوه نیست. (با اینکار هم اصالت خودتان را به مخاطب نشان می دهید و هم نشان می دهید که شما آن ها را کاملا درک می کنید. اینجا یک حس همزادپنداری پیش می آیند و تاثیر زیادی در اعتمادسازی دارد.)
بدون هدر، فوتر،سایدبار. این نسخه را نمی شود صد در صد برای همه لندینگ پیج ها تجویز کرد. اما بهتر است این را بدانید که صفحه فرودی ه در وب سایت طراحی می کنید،می تواند بدون هدر، فوتر، و سایدبار باشد. اینا چی هستند؟ هدر یعنی قسمت بالایی سایت که لوگوی سایت و منوی سایت است. فوتر یعنی قسمت پایینی سایت و فوتر هم ستون سمت چپ یا راست سایت است. البته همه سایت ها سایدبار ندارند. حالا یک دیدگاهی که وجود دارد، این است که بهتر است همه المان های اضافی حذف شود تا کاربر حواسش پرت نشود و مثلا بر روی یک منوی سایت کلیک کند و کلا دیگه صفحه فرود را یادش برود. پس یک صفحه فرود حرفه ای می تواند بدون المان های اضافی سایت باشد.
نقش میزان دریافت اطلاعات در موفقیت
یک نکته مهم درباره صفحه هایی که قرار است اطلاعات تماس دریافت کنند : هرچقدر اطلاعاتی که می خواهید از کاربر دریافت کنید بیشتر باشد، احتمال تکمیل کردن فرم کاهش پیدا می کند. من خودم در سایت فرشاد حیدری همیشه از همین رویه پیروی میکنم. یک نمونه فرم طولانی می تواند شامل چه چیزهایی باشد؟
- نام
- نام خانوادگی
- شماره موبایل
- ایمیل
- استان
- شهر
یک نمونه فرم کوتاه دریافت اطلاعات
- شماره موبایل
مشاهده کردید؟ در حالت فرم کوتاه من فقط نوشتم شماره موبایل. چون هرچقدر اطلاعات بیشتری درخواست کنیم. افراد بسیار کمتری حاضر می شوند فرم ما را پر کنند. چرا؟ به ۲ دلیل
دلیل اول : هرچقدر فرم طولانی باشد، از حوصله و صبر افراد خارج است و تمایل کمتری به مشارکت دارند.
دلیل دوم : مردم خیلی دوست ندارند اطلاعات شخصی خودشان را در اختیار دیگران قرار دهند.
پس، تا جای ممکن باید ریسک زمانی و حریم خصوصی افراد را کاهش بدهید تا نرخ تبدیل (conversion rate) افزایش یابد.
هرچه فرم طولانی تر تکمیل شدن کمتر / هرچی فرم کوتاه تر، تکمیل شدن بیشتر
نحوه ساخت لندینگ پیج
این موضوع کاملا به این بستگی دارد که سایت شما با چه روشی راه اندازی شده باشد.
روش اول : سایت هایی که به صورت اختصاصی نوشته شده اند و معمولا از cms های شرکت های ایرانی استفاه می کنند.
روش دوم : سایت هایی که از cms های آماده مثل وردپرس، جومولا، دروپال، دیتالایف، پرستاشاپ و … پیاده سازی شده اند.
۱- اگر سایت شما با استفاه از cms های ایرانی طراحی شده باشد باید از لندینگ پیج های آماده HTML استفاده کنید. باید این نوع فایل را به طراح سایتتان بگویید که برایتان در سایت بارگذاری کنند.
۲- من خودم از cms آماده وردپرس استفاده میکنم. چرا؟ چون محبوب ترین سایت ساز جهان است و سایت های بزرگی با وردپرس راه اندازی شده اند. سایت فرشاد حیدری هم با وردپرس راه اندازی شده است.
اما اگر شما هم مثل من از cms های معروف دنیا استفاده می کنید. مخصوصا وردپرس، بیائید باهم ببینیم که چه راهکارهایی داریم.
- طراحی با استفاده از صفحه ساز اختصاصی خود قالب
- طراحی با استفاده از صفحه ساز قدرتمند المنتور
- طراحی با استفاده از صفحه ساز قدرتمند ویژوال کامپوزر
- طراحی با استفاده از افزونه های لندینگ پیج ساز
صفحه ساز چیست؟
صفحه ساز یک قابلیتی است که به قالب های وردپرسی اضافه شده است و باعث میشه بدون یک خط کدنویسی هر طرحی را که دوست داریم با کشیدن و رها کردن بخش ها و المان ها پیاده کنیم.
بسیار عالی! حالا بریم ببینیم باید چطوری طراحی کنیم؟
فیلم آموزش ساختن لندینگ پیج حرفه ای در وردپرس
به زودی قرار می گیرد
تعرفه طراحی لندینگ پیج خوب چقدر است؟
برای طراحی یک صفحه فرود حرفه ای من آموزش های خیلی خوبی در این صفحه برای شما عزیزان قرار دادم. اما اگر خودتان فرصت نمی کنید که این صفحه را طراحی کنید می توانید از خدمات سایت فرشاد حیدری استفاده کنید.
پس چی شد؟
صفحه فرود یکی از مسائل بنیادی در دیجیتال مارکتینگ است. در طراحی لندینگ پیج، علاوه بر زیبایی، بسیار مهم است که متن شما چی باشد. لحن متن شما چگونه باشد. فیلم شما چطوری باشد. همه این موارد را چه زمانی می توانید به خوبی درک کنید. زمانی که دقیقا بدانید، مخاطب هدف شما کیست، چه ویژگی هایی دارد، چه دغدغه هایی دارد. هرچقدر این نکات را بیشتر بدانید، می توانید اثرگذاری صفحه فرود خودتان را افزایش بدهید.
دیدگاهتان را بنویسید