بازاریابی اجازه ای چیست؟ چگونه سناریو اجرا کنیم؟

قلب دیجیتال مارکتینگ، بازاریای اجازه ای است. وقتی یاد بگیری، کل بازاریابی اینترنتی را در دستت میگیری. بازاریابی اجازه ای یعنی حالتی از بازاریابی آنلاین که قدم اول را خود مشتری بر میدارد و به سمت ما می آید! یعنی چی؟ صفرتا صد بازاریابی اجازه ای را همین امروز توی همین آموزش بهت یاد میدم تا یک دید درست و حسابی و بنیادی نسبت به بازاریابی اینترنتی داشته باشی. اکثر افرادی که در بازاریابی موفق نمی شوند به این علت است که نمی دانند بازاریابی اجازه ای چیست! پس بریم که یک آموزش فوق جذاب را داشته باشیم.

بازاریابی اجازه ای چیست؟

یکی از استانداردهای بازاریابی آنلاین، بازاریابی اجازه ای است. بازاریابی اجازه ای یک بازی دو سر برد برای کسب و کار و مصرف کننده است. یعنی ما که صاحب کسب و کار هستیم. اگر بخواهیم ایمیل تبلیغاتی و یا پیامک تبلیغاتی بفرستیم، با اجازه خود مشتری احتمالی این کار را انجام بدهیم. آیا بازاریابی اجازه ای فقط برای ایمیل و اس ام اس مارکتینگ جواب می دهد؟ خیر. در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام هم بسیار جوابگو است. قضیه را باز کنیم ببینیم موضوع از چه قراره…

 

بازاریابی اجازه ای با ذکر مثال!

با یک مثال بازاریابی اجازه ای را برای شما جا میندازم. قطعا بارها تجربه داشتی که اس ام اس تبلیغاتی دریافت کردی! بدون اینکه آ فرد یا شرکت ارسال کننده را قبلا بشناسی، برایت پیام تبلیغاتی فرستاند. این پیام های تبلیغاتی در اس ام اس، ایمیل، دایرکت اینستاگرام و … بوده. این روش ها که وقتی ما را نمی شناسند و ما آن ها را نمی شناسیم و برایمان پیام تبلیغاتی میفرستند، دقیقا میشه، نقطه مقابل بازاریابی اجازه ای. یک سوال!‌ تا به حال به چند درصد این پیام ها توجه کرده ای؟ … خیلی کم. حالا در بازاریابی اجازه ای ما چه کار میکنیم. ما در این روش اس ام اس میدیم، ایمیل میدیم،‌دایرکت میدیم! اما با یک تفاوت بزرگ، با این تفاوت که به افرادی ارسال میکنیم که قبلا با ما به گونه ای آشنا شدند. یعنی به افرادی ارسال می کنیم که قبلا با ما یک تعاملی بر قرار کردند. با مثال های خوب و واضح قشنگ امروز این موضوع را برایت باز میکنم.

 

نمایشگاه و هدیه و اطلاعات

وقتی به نمایشگاه بروی با غرفه هایی روبرو میشوی که یک سری هدایا دارند. مثلا کیف تبلیغاتی دارند، روان نویس هدیه می دهند و در قبالش از شما می خواهند که یک فرمی را تکمیل کنید. این فرم چه چیزی است؟ معمولا نام شما، صنف شما، شهر شما، شماره موبایل و ایمیل شما می باشد. حالا در حین برگزاری نمایشگاه و یا بعد از نمایشگاه روند اس ام اس مارکتینگ شروع می شود و به شما پیام ارسال می کنند. این یعنی دقیقا بازاریابی اجازه ای! یعنی خود شما اطلاعات تماستان را با میل خودتان در اختیار آن شرکت قرار داده اید تا برای شما پیام ارسال کنند.

 

سناریو فست فودی که رفته بودم

چند وقت پیش رفته بودم تجریش و یک چیزبرگر سفارش دادم، صندوق دار یک آقای جوانی بود و از من شماره موبایلم را درخواست کرد. به محض اینکه شماره موبایلم را بهش گفتم، یک اس ام اس برای من آمد. نوشته بود حیدری گرامی، مبلغ ۷۲۰۰ تومان به اعتبار شما در باشگاه مشتریان اضافه شده و تا تاریخ فلان معتبر است. خب اینجا فست فود شیلا چندتا کار را باهم انجام داد. اگه موافق باشی ببینیم که همین کار ساده دقیقا چه سناریویی در پشت داستان دارد.

بازاریابی اجازه ای - اس ام اس مارکتینگ

این یک پیام ساده است. اما اجازه بدید همین پیام ساده را بررسی کنیم و ببینیم دقیقا چه اتفاقی می افتد.

۱- استفاده از بازاریابی اجازه ای

۲- سیستم کش بک Cash Back

۳- پیشنهاد با مدت محدود

وقتی من سفارش دادم همان لحظه شماره موبایل از من گرفت و من با میل خودم شمارم را گفتم. تا اینجا یعنی بازاریابی اجازه ای، چون من خودم شماره در اختیار فست فود گذاشتم. متن پیام چیه؟ داره میگه ۷۲۰۰ تومان در خرید بعدی از ما تخفیف بگیرید. اینجا داره از کش بک استفاده میکنه. یعنی من الان ۷۲۰۰ تومان در این فست فود اعتبار دارم. حالا همین موضوع باعث میشه من سری بعدی که میرم تجریش و میخوام برم رستوران، پیش خودم بگم اگر از همین فست فود استفاده کنم ۷۲۰۰ تومان کمتر پرداخت میکنم. اینجا با این حرکت یک قلاب در ذهن مشتری ایجاد میکنه. در کنار اینا در نظر بگیرید که این امتیازی که در اختیار من قرار میده به صورت محدود است. داره یک ایجاد حس فوریت در من ایجاد میکنه. پس دیدیم که همین پیام ساده چه سناریویی در پشت پرده دارد.

 

اثرگذاری سناریو بازاریابی جاذبه ای

البته میزان اثرگذاری این سناریو برای همه یکسان نیست. شاید فردی که هر روز از تجریش عبور میکنه و زیاد اون سمت رستوران میره خیلی اثرگذارتر براش باشه. من شاید سری بعدی که بخوام برم تجریش چند ماه بعد باشد و اصلا معلوم نیست سری بعدی هم که برم تجریش، بخوام رستوران برم! پس این که ما یک سناریو بنویسم و انتظار داشته باشیم یک اثربخشی عالی برای همه داشته باشه درست نیست. این سناریو شاید برای من اثرگذار نباشه ولی برای خیلی از مشتری ها میتونه اثربخش باشه و در مجموع یک بازی دو سر برد را برای دو طرف بازی میکنه.

خلاصه اینکار یک مدل بازاریابی اجازه ای است. از من با رضایت خودم شماره تماس گرفت. پیامک فرستاد. در پیامک یک پیشنهاد (مزیت محدود) به من ارائه کرد. این مثال را زدم که یک نمونه بازاریابی اجازه ای در فضای غیرآنلاین بود. خواستم ذهن شما بیشتر به این موضوع باز شود. حالا بریم سراغ اصل داستان. مدل های بازایابی اجازه ای به صورت آنلاین که بحث بسیار جذابی است.

 

طراحی بازاریابی اجازه ای آنلاین

با یک مثال شروع میکنم. یک وب سایت داریم. یک لندینگ پیج درست میکنیم. در صفحه لندینگ پیج یک فرم دریافت اطلاعات قرار می دهیم و در کنارش یک فایل ارزشمند قرار می دهیم. این فایل ارزشمند می تواند، یک فیلم آموزشی باشد. لیست قیمت باشد. کد تخفیف باشد. فرم دریافت مشاوره رایگان باشد. فرم خدمات نصب رایگان باشد. حالا بازدیدکننده اگر بخواهد از این فرصت استفاده کند باید اطلاعات تماسش را در فرم وارد کند. اینجا یک بازی برد – برد به وجود می آید. هم بازدیدکننده یک خدمت رایگان دریافت کرده و هم ما اطلاعات تماس فردی که به محصولات و خدمات ما علاقه مند است را دریافت کردیم. اینجا چون خود بازدیدکننده با میل خودش اطلاعات تماس را در اختیار قرار داده است. میگیم بازاریابی اجازه ای

 

لندینگ پیج چیست؟ صفحه ای که یک پیشنهاد ویژه داریم. مثلا یک فایل آموزشی داریم درباره اینکه ۳ نکته ای که قبل از خرید لپ تاپ حتما باید بدانید. حالا هر فردی بخواهد این فایل را دانلود کند باید شماره موبایل و یا ایمیلش را در اختیار مار قرار دهد. برای توضیحات بهتر و نحوه ساخت لندینگ پیج خوب به صفحه لندینگ پیج سر بزنید.

اثربخشی بازاریابی اجازه ای

هیچ وقت به افرادی که نمی شناسید سعی کنید پیام ارسال نکنید. مثلا الان افرادی هستند که در اینترنت بانک ایمیل می فروشند. به شما وعده داده می شود که بانک ایمیل ۱۰٬۰۰۰ تایی دارند که صاحبان این ایمیل ها، اساتید دانشگاه هستند. صاحب یک کسب و کار آنلاین وسوسه می شود که یک مبلغ پرداخت می کند که صاحب این بانک ایمیل، برایش یک ایمیل تبلیغاتی بفرستد. این روش دوستان عزیزم هیچ فایده ای ندارد. به غیر از اینکه سرمایه خودتان را هدر می دهید. هیچ چیز دیگری ندارد. اما وقتی افراد یکبار قبلا خودشان با کسب و کار شما آشنا شدند و یکبار با شما تعامل داشتند، یعنی اطلاعات تماس گذاشتند، حالا وقتی ایمیل ارسال می کنید و یا پیامک ارسال می کنید اثربخشی استثنایی دارد.

 

ایمیل بگیرم و یا پیامک

این موضوع دقیقا ارتباط مستقیم با کسب و کار شما دارد. مثلا شما خدماتی دارید که مناسب دانشجویان است، ایمیل گزینه مناسبی است. یک زمانی است که خدمات یا محصولات شما مناسب صنف آهن فروشای بازار تهران است. قطعا شماره موبایل گزینه اصلی باید باشد.

 

در اینستاگرام چگونه پیاده سازی کنیم؟

خود اینستاگرام به صورت خودکار این روش را پیاده سازی می کند. یعنی چی؟ وقتی یک پیجی را فالوو میکنی یعنی داری به صاحب آن پیج اعلام میکنی که هر محتوایی در راستای پیجت بزاری، من میپذیرم. حالا بازاریابان زیرک چیکار می کنند؟ افراد را در اینستاگرام جذب می کنند و حالا افراد را به سایت هدایت می کنند و به صفحه فرود یا لندینگ پیج می آورند. حالا اینجا اطلاعات تماس دریافت می کنند.

 

پس چی شد؟

تمام تمرکز خودتان را بر روی این موضوع بزارید که افراد بیشتری با کسب و کار شما آشنا شوند. مهم دیده شدن است. وقتی دیده می شوید باید سیاستی بچینی که اطلاعات تماس افراد را جمع آوری کنی و خودت بانک اطلاعات تماس مشتریانت را بسازی. بانک اطلاعاتی که افراد خودشان اطلاعاتشان را در اختیار شما گذاشتند. اینطوری اثربخشی قابل مقایسه با این نیست که به افرادی که نمی شناسید بخواهید فله ای ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره آموزش طراحی سایت با وردپرس