سئو چیست | SEO چیست؟ آموزش بهینه سازی برای گوگل

سئو سایت یعنی کار کنیم تا سایتمان در کلمات کلیدی مربوط به حوزه کاری ما در صفحه اول گوگل باشد. مثال بزنم تا برایتان باز شود. فرض کن یک وب سایت در زمینه فروش لوازم خانگی راه اندازی کردیم و سایتمان را برای کلمات مهم در زمینه کاری خودمان به صفحه اول گوگل آوردیم، که به این کار میگیم SEO یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو که اینجا منظور ما گوگل است. حالا هر فردی در گوگل بیاد و سرچ کنه مخلوط کن، اینجا سایت ما در صفحه اول گوگل قرار دارد و آن فرد وقتی وارد سایت ما شود ممکن است از ما خرید کند. سئو وبسایت خیلی حرکت جذابیه نه؟ پس بیا تا با این آموزش شگفت انگیز کلی عشق بهت هدیه کنم.

 

سئو یا بهینه سازی سایت دقیقا چطوریه؟

خیلی ساده بگم. ما باید یک سری کارها بر روی وب سایت خومان انجام بدهیم تا سایتمان به صفحه اول گوگل هدایت بشه.

 

سئو سایت چه سودی برای من دارد؟

سئو سایت یکی از زیرشاخه های دیجیتال مارکتینگ است و یکی از مزایایی که نسبت به روش های دیگر دارد، این است که نیازی نیست ما به دنبال مشتری برویم. بلکه مشتری به سمت ما میاد. شیرین است، مگه نه؟ مشتری مشتاق به محصولات و خدمات ماست و خودش به سمت ما میاد. فرض کن یک نفر یک پرسش در ذهنش دارد و در گوگل جستجو می کند. وقتی نتایج را در گوگل می بیند، به سایت ما بر می خورد و وارد سایت می شود. توضیحات سایت ما را می بینید و ممکن است از ما خرید کند. در واقع سئو به وسعت کل ایران است. هر فردی می تواند مشتری باشد.

 

بهینه سازی سایت چیست و چه فرقی با سئو دارد؟

بهینه سازی سایت دقیقا هما سئو سایت است. SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization است. در واقع سئو فقط مخصوص گوگل نیست اما چون بیشتر بازار جستجو در دنیا متعلق به گوگل است. برای همین وقتی اسم سئو انواع سایت ها میاد، تمام ذهن ها به سمت گوگل می رود. به عکس زیر که توسط سایت Search Engine Land منتشر شده نگاه کنید تا میزان استفاده از موتورهای جستجو را ببینید. بخش بزرگی از صنعت موتور جستجو در اختیار غول بزرگ یعنی گوگل است.

 

انواع سئو سایت چیست؟

سئو سایت به دو بخش اصلی سئو داخلی و سئو خارجی تقسیم میشه. SEO داخلی یعنی کارهایی که بر روی وب سایت خودمان انجام می دهیم تا سایتمان در گوگل رتبه بگیرد. SEO خارجی یعنی کارهایی که خارج از وب سایتمان انجام می دهیم تا به صفحه اول گوگل بیائیم. خب دوست خوبم حالا اگر موافق باشی بیائیم ببینیم که این بخش سئو داخلی SEO on page و بخش سئو خارجی SEO off Page چیست؟

 

سئو داخلی سایت SEO On Page چیست؟

seo داخلی وب سایت به چند قسمت تقسیم میشه و هر کدام چیه:

  1.  محتوا
  2. مسائل فنی
  3. تعامل با کاربر
  4. لینک سازی داخلی

 

سئو داخلی سایت – بخش محتوا 

بخش بزرگی از بهینه سازی وبسایت همین محتوا است. گوگل برای سایت هایی که محتوای خوبی تولید می کنند، ارزش بیشتری قائل است. شاید پیش خود ت بپرسی منی که فروشگاه اینترنتی دارم چه محتوایی میتوانم داشته باشم؟ پاسخ : توضیحات صفحه محصول خودش تولید محتوا محسوب میشه و یا اینکه یک بخش بلاگ راه اندازی کنی. حالا بهت قشنگ توضیح میدم.

 

اول بیائیم ببینیم که فلسفه گوگل چیه؟ برای اینکه بخوای بدونی فلسفه گوگل چیه، باید فیلم زیر را ببینی و یا فایل صوتی همین فیلم را در پائین ویدئو پلی کنی و گوش کنی.

 

 

پس چی شد؟ فلسفه گوگل چی بود؟ اگه نمیدونی باید فیلم را مشاهده کنی.

 

سئو داخلی سایت – بخش مسائل فنی

خب از لحاظ کدنویسی باید سایت یک سری نکات را داشته باشد تا امتیاز بهتری بگیرد. از لحاظ فنی باید چه چیزی داشته باشد؟ اصلا به گوگل چه ربطی دارد؟ مگه گوگل دنبال سایت های با محتوای خوب نیست. گس دیگه کدنویسی و مسائل فنی سایت ما به گوگل چه ارتباطی داره؟ پاسخ من : گوگل برای اینکه هر قسمت از سایت ما را متوجه بشه که مثلا کجا منوی سایت ماست، کجا محصولات است، کجا مقالات است، کجا فیلم قرار دادیم، نیازمند این است که ما به عنوان مدیر وب سایت یا وبمستر این قسمت ها را با استفاده از ساختار فنی سایت بهش بفمونیم. یک سری کدنویسی مشترک در بین تمام طراحان سایت است که گوگل میگه دقیقا طبق همون زبان مشترک بیا مسائل فنی را رعایت کن تا من متوجه بشوم که ساختار سایتت چطوری است. اگر از سایت ساز وردپرس و افزونه یواست استفاده میکنی خیالت راحت باشه چون تمام این موارد رعایت شده.

 

سئو داخلی سایت – بخش تعامل با کاربر

آیا گوگل هر سایتی که محتوا داشته باشد را به صفحه اول میاره؟ خیر. گوگل سایت هایی که محتوای باکیفیت در اختیار بازدیدکننده قرار می دهند را به رتبه های برتر میاره. خب حالا اینجا گوگل از کجا میفهمه که یک سایت محتوای باکیفیتی داره یا نداره؟ گوگل میاد نگاه میکنه میبینه که بازدیدکننده چقدر وقت روی یک صفحه از سایت ما گذاشته؟ چند جای سایت ما کلیک کرده؟ و در مجموع چقدر در سایت ما گشت و گذار داشته. همه این ها دست به دست هم میده تا گوگل متوجه بشه سایت ما محتوای خوبی داره یا نداره. علاوه بر اینها 2تا نکته خیلی مهم میخوام بگم. پاراگراف بعدی درباره سئو داخلی بخش لینک سازی است و در پاراگراف بعدیش توضیح میدم که خیلی مهمه.

 

سئو داخلی سایت – بخش لینک سازی داخلی

گوگل میگه بیا به مطالب سایتت یک سر و سامانی بده و بیا مطالب را بهم متصل کن. یعنی وقتی داری درباره یک چیزی توی سایتت محتوا منتشر میکنی که قبلا هم یکبار مطلب شبیه به آن و یا مکمل آن را منتشر کردی بیا این مطالب را بهم لینک بده تا مخاطب به دید و آگاهی بهتری برسه. (همین موضوع باعث میشه بازدیدکننده بیشتر در سایت ما بماند، چون ممکن است بعد از مشاهده یک صفحه، به صفحه دیگه برود.) دقیقا مثل سایت ویکی پدیا

 

برندسازی در SEO

هرچقدر ما معروفتر بشویم گوگل هم به ما امتیاز بیشتری می دهد. چطوری؟ فرض کن مردم اسم برند ما را در گوگل سرچ کنند. چه اتفاقی می افتد؟ یعنی افرادی که نام برند ما را در گوگل سرچ می کنند، ما را از قبل می شناختند. پس این موضوع به شهرت بیشتر ما پیش گوگل کمک میکنه و باعث رشد بهتر سایت ما در گوگل میشه. البته برای برندسازی باید کارهایی انجام داد که توی seo خارجی سایت بهش میپردازم.

 

وارد کردن آدرس مستقیم سایت

تصور کن توی آدرس بار مرورگر موبایل و یا کامپیوتر خودت میای مستقیما آدرس سایت دیجیکالا را میزنی. یعنی دقیقا میزنی digikala.com همین باعث میشه اعتبار سایت نظر گوگل به شدت افزایش پیدا کنه. توی بخش بعدی میخوام درباره بخش خارجی وب سایت صحبت کنم. منتها اینجا یادت باشه درباره دیجیکالا صحبت کردم. توی بخش بعدی نکته خیلی مهمی میخوام دربارش بهت بگم.

 

سئو خارجی سایت SEO Off Page چیست؟

یکی از بخش هایی که به شدت فوت کوزه گری می طلبه همین بخش سئو خارجی سایت است. ساده بگم. یعنی ارتباطات سایت ما با سایت های دیگر. فرشاد حیدری چی میگی؟ یعنی مثلا فرض کن یدونه مقاله در سایتت مینویسی و یک نفر دیگه که خودش وب سایت داره میاد مقاله شما را میخواند و میگه به به عجب مطلب خوبیه. میاد کپی میکنه و در سایت خودش قرار میده و میگه من این مطلب را از سایت فلانی برداشتم و لینک سایت شما را دقیقا داخل سایت خودش قرار میده. اینجا اصطلاحا میگیم که ما یک بک لینک دریافت کردیم. یعنی اینجا یک امتیاز مثبت برای سایت ما محسوب میشه. حالا هر چقدر افراد بیشتری اینکار را انجام بدهند. یعنی هرچقدر بک لینک های باکیفیت تر و بیشتری دریافت کنیم. اعتبارمان پیش گوگل به شدت افزایش پیدا میکنه. همین موضوع خودش به برندسازی سایت ما کمک میکنه. راستی یادته توی پاراگراف بالایی راجب دیجیکالا صحبت کردم. همین که من درباره دیجیکالا صحبت کردم، کمک کرد به برندسازی دیجیکالا. چرا؟ چون درباره دیجیکالا صحبت کردم و لینک سایت دیجیکالا را قرار دادم. اینجا الان دیجیکالا یک امتیاز مثبت دیگر گرفت.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره آموزش طراحی سایت با وردپرس