هاست و دامنه چیست؟
آموزش خرید هاست و دامنه
آموزش نصب وردپرس بر روی هاست واقعی
کار با نوشته ها در وردپرس
ساخت برگه جدید در وردپرس
تفاوت برگه و نوشته در وردپرس
مدیریت رسانه در وردپرس
لینک بر روی عکس و متن در وردپرس
مدیریت بخش نظرات در وردپرس
آموزش فارسی سازی تاریخ و اعداد در وردپرس
قرار دادن ویدئو و صوت در وردپرس
آموزش ساخت فهرست یا منو در وردپرس
افزونه در وردپرس چیست و چطوری استفاده کنیم؟
پوسته وردپرس چیست؟
راه اندازی فروشگاه با ووکامرس
بیائید ببینیم که دقیقا وردپرس چیست؟ برای طراحی سایت، روش های مختلفی وجود دارد.
طراحی سایت بدون کدنویسی و طراحی سایت با کدنویسی دو روش رایج برای راه اندازی یک وب سایت می باشد. در اینجا می خواهیم درباره روش طراحی سایت بدون کدنویسی صحبت کنیم.برای اینکه یک وب سایت طراحی کنیم سیستم های سایت ساز مختلفی وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خودش را دارد. محبوبترین سیستم مدیریت محتوا یا همان سایت ساز، وردپرس است.
دلیل محبوبیت وردپرس چیست؟
1. راحتی در استفاده یکی از ویژگی های اصلی و ممتاز در سیستم مدیریت محتوا می باشد.
2. هزینه پیاده سازی یک وب سایت با استفاده از نرم افزار مدیریت محتوا به مراتب بسیار کمتر از روش های دیگر می باشد. مثلا سیستم مدیریت محتوای وردپرس به صورت رایگان می باشد و تنها هزینه های مربوط به قالب و افزونه ها را باید بپردازید که در ادامه توضیح میدم منظورم از قالب و افزونه چیست
3. صرفه جویی در زمان یکی دیگر از مزایای اصلی استفاده از وردپرس می باشد.
4. انعطاف پذیری بالا، یعنی به راحتی و بدون دانش برنامه نویسی می توانید فقط با کشیدن و رها کردن عناصر، بخش های مختلفی را به سایت اضافه و یا کم کنید.
5. قابلیت سفارشی سازی بی نظیر مخصوصا در سیستم سایت ساز وردپرس این امکان را می دهد تا انواع فروشگاهی اینترنتی، سایت های آموزشی، سایت شرکتی، سایت نیازمندی، سایت املاک، سایت خبری و … راه اندازی کنید.
این پنل پیشخوان (پنل مدیریت) سایت وردپرسی است که در تصویر زیر عکس آن را می بینید.
در تصویر زیر ظاهر یک سایت وردپرسی را مشاهده می کنید.
برتری وردپرس نسبت به روش های دیگر
وقتی یک طراح سایت و یا یک شرکت طراحی سایت برای شما سایت اختصاصی طراحی کند. یعنی از صفر برای شما کدنویسی کند، هم هزینه بالایی دارد و هم اینکه هر وقت نیازمند تغییراتی در سایت باشید باید به طراح سایت مراجعه کنید و برای هر تغییر یک هفته زمان از شما گرفته می شود و بابت هر تغییر از شما هزینه ای دریافت می شود.
در صورتی که یک قابلیت را می توانید نهایتا در چند ساعت به وبسایت وردپرسی خود اضافه کنید و هزینه خاصی پرداخت نکنید و یا اگر هم پرداخت می کنید کمتر از حالت کدنویسی باشد.
یکی دیگر از برتری ها این است که وقتی یک شرکت یک سایت ساز اختصاصی در اختیار شما قرار می دهد، در واقع فقط به شما یک نام کاربری و رمز عبور قرار می دهد و شما وارد پنل مدیریت می شوید و سایتتان را مدیریت می کنید و هیچ وقت کدهای سایت را در اختیار شما قرار نمی دهند.
یعنی در واقع شما پولی که پرداخت می کنید فقط حق استفاده از آن سایت را دارید و مالک کدهای سایت نخواهید بود. ولی در وردپرس ریش و قیچی در اختیار شماست.
قیمت سیستم مدیریت محتوای وردپرس
وردپرس به تنهایی رایگان است. اما برای اینکه یک وب سایت بسازید باید هزینه ای برای قالب سایت (پوسته ظاهری سایت) پرداخت کنید و هزینه هایی را برای افزونه یا پلاگین های سایت بپردازید. پلاگین چیست؟ هر قابلیتی که به سایت اضافه می کنیم اسم آن پلاگین یا افزونه است.
هزینه پوسته و افزونه ها در مقایسه با روش های دیگر بسیار کمتر است. در واقع یکی از دلایلی که قبلا هر فردی تمایلی نداشت که برای کسب و کار خود سایت ایجاد کند همین بحث هزینه های آن بود که به لطف وردپرس این مشکل حل شده است.
با وردپرس چه سایت هایی می توانیم راه اندازی کنیم؟
- فروشگاه اینترنتی
- سایت آموزشی
- انواع سایت شرکتی
- سایت های خدماتی
- سایت های نیازمندی
- سایت های رزرو آنلاین
- سایت های خبری
- سایت های رزومه شخصی
- سایت دانلود موسیقی
- طراحی سایت با وردپرس
- محبوب برترین سایت ها
امنیت وردپرس
زمانی که شما یک وب سایت طراحی می کنید، یکی از بحث های مهم، امنیت وبسایت است. یادتان نرود که بنای مهم و خانه کسب و کار آنلاین شما باید وب سایت شما باشد و شبکه های اجتماعی، بازوهای بازاریابی شما باشند. پس امنیت خانه شما اهمیت بالایی دارد. حالا ببینیم که امنیت وردپرس در چه وضعیتی است.
هک وب سایت
هک کردن یک وب سایت کار راحتی نیست. این موضوع بستگی به این دارد که چه اقداماتی برای امنیت سایت وردپرسی خودتان انجام داده اید. باید آموزش های اصولی در این زمینه دیده باشید و بر روی سایتتان پیاده کرده باشید تا امنیت سایتتان را قوی کرده باشید.
وردپرس ایمن است. خیالت راحت
وردپرس توسط یک تیم برنامه نویسی از سراسر دنیا کدنویسی شده است و امنیت بسیار بالایی دارد. وردپرس هر از گاهی نسخه بروزشده خود را منتشر می کند و صاحبین وب سایت ها، سایت های وردپرس خودشان را بروزرسانی می کنند و اگر باگی هم وجود داشته باشد، سریعا رفع می شود. دقیقا مثل موبایل شما که اندروید و یا آی او اس است و هر از گاهی نیاز به بروزرسانی دارد.
نتیجه گیری امنیت وردپرس
اگر زمانی سایت شما هک شود، می تواند خسارات مالی و اعتباری زیادی برای شما ب همراه داشته باشد، پس امنیت را جدی بگیرید و با آموزش های اصولی، امنیت کسب و کار آنلاین خود را به طور قابل قبولی افزایش دهید.
امنیت 100 درصدی وجود دارد!؟
هیچ امنیت صد در صدی در هیچ سایت و یا نرم افزاری وجود ندارد. گوگل، اپل و شرکت های بزرگ هم هک می شوند. پس دقت داشته باشید که امنیت به صورت صد در صدی وجود ندارد، اما با راهکارهایی می شود امنیت سایت را به حد بسیار بالایی تامین کرد و اگر هم سایت هک شود، سریعا مشکل حل شود.
تله امنیت وردپرس
خیلی افراد به صورت خودجوش شروع می کنند آموزش هایی را از سطح اینترنت برای افزایش امنیت سایت خودشان می بینند و آن ها را اجرا می کنند، در صورتی که برخی از این آموزش ها برای سایت شما می تواند مخرب باشد و امنیت سایتتان را هم پایین بیاورد. پس خیلی دقت کنید که با روش های اصولی، امنیت سایتتان را افزایش دهید. در آکادمی فرشاد حیدری همواره آموزش های اصولی در این زمینه منتشر می شود که می توانید استفاده کنید.
سرعت وردپرس
وردپرس به تنهایی سرعت فوق العاده بالایی دارد. اما زمانی که شما امکانات مختلفی را به سایت وردپرسی خود اضافه می کنید، سرعت سایت افت می کند. دوستای عزیزم، سرعت در وب سایت بسیار مهم است.
شما بهترین سایت دنیا را داشته باشید اما اگر سرعت خوبی نداشته باشد، بازدیدکنندگان تمایلشان به سایت شما بسیار کم می شود.
خبر خوب این است که با استفاده از یک سری راهکار می توانید سرعت سایت وردپرسی خودتان را استثنایی کنید. پس دغدغه ای از این بابت نداشته باشید.
سرعت سایت، در سئو سایت هم بسیار تاثیرگذار است. (سئو یعنی کارهایی که انجام دهیم تا سایتمان در یک سری کلمات کلیدی به صفحه اول گوگل هدایت شود.)
قالب وردپرس چیست؟
قبلا در همین آموزش یک اشاره ای به قالب وردپرس کردیم. پوسته وردپرس و یا همان قالب وردپرس، بخش ظاهری وب سایت می باشد. کلا در فضای وب، هر سایتی با هر روشی راه اندازی شده باشد، قسمتی که ظاهر سایت است و بازدیدکنندگان مشاهده می کنند را پوسته یا قالب وب سایت می گوییم.
در وردپرس هزاران قالب وجود دارد که می توانید هر کدام را به دلخواه خودتان و فقط با یک کلیک بر روی سایتتان نصب کنید. به عنوان مثال یک نفر یک فروشگاه اینترنتی با وردپرس راه اندازی کرده است و می خواهد که ظاهر آن شبیه دیجیکالا باشد.
قالب های مختلفی برای اینکار وجود دارد که می توانید استفاده کنید. برای هر سبک سایتی، قالب های بسیار متنوعی وجود دارد که می توانید برای ساخت سایت از آن ها استفاده کنید.
سایت همه فن حریف با افزونه ها
با استفاده از افزونه ها می توانید هر امکاناتی که فکرش را کنید به سایت وردپرسی خودتان اضافه کنید. اسم دیگر افزونه، پلاگین می باشد. در واقع هر امکانی که به سایت اضافه می کنیم، نامش پلاگین است. مثلا می خواهید یک فرم نظرسنجی در سایت پیاده کنید و از کاربران نظرسنجی کنید.
برای اینکه کافیه از افزونه نظرسنجی یا فرم ساز وردپرس استفاده کنید. با افزونه ها می شود انواع فرم های استخدام، نظرسنجی، فروشگاه ساز و … به سایت اضافه کرد.
مخزن اصلی دانلود پلاگین
2 مدل افزونه در وردپرس داریم. افزونه های رایگان و افزونه های تجاری. سایت اصلی وردپرس یک مخزن دارد که هزاران افزونه و قالب دارد که می توانید به صورت رایگان از آن ها استفاده کنید. برای مشاهده مخزن وردپرس بر روی عبارت مخزن وردپرس چیست؟ کلیک کنید.
تولید محتوای تیمی در وردپرس
یکی از بخش های جذاب وردپرس بحث کار تیمی است که می توانید با استفاده از پلاگین های اینکار، قابلیت چند کاربره بودن را به سایت اضافه کنید و به هر کاربر سطح دسترسی بدهید.
مثلا 2 نفر استخدام کرده اید که فقط محصولات را به سایت اضافه کنند و می خواهید که فقط به بخش اضافه کردن محصول دسترسی داشته باشند و نمی خواهید که سفارش های ثبت شده را مشاهده کنند، به راحتی این امکان قابل پیاده سازی است.
سئو وردپرس
وردپرس به تنهایی سئو قوی ندارد (سئو یعنی قرار گرفتن در صفحه اول گوگل) اما یک سری پلاگین برای سئو سایت وردپرس وجود دارد که با پیاده سازی و تنظیم صحیح آن ها می توانید سئو سایت خودتان را به طرز چشمگیری افزایش دهید.
کسانی که صاحب وب سایت هستند می دانند که سئو سایت چقدر مهم است. در نظر بگیرید که شما یک فروشگاه اینترنتی در زمینه فروش لپ تاپ راه اندازی کردید و حالا هر فردی در گوگل خرید لپ تاپ را سرچ می کند شما جز نتایج برتر گوگل هستید. هزاران نفری که در ماه دنبال خرید لپ تاپ هستند و در گوگل سرچ می کنند، وارد سایت شما می شوند و بخشی از این افراد از سایت شما خرید می کنند.
چقدر ارزشمند است؟ چقدر شیرین است؟ پس از بابت سئو سایت از نظر فنی خیالتان راحت باشد که وردپرس تمام نیاز شما را از نظر فنی تامین خواهد کرد.
بازاریابی اینترنتی با وردپرس
یکی از برتری های وردپرس نسبت به سایر روش های طراحی وب، فراوان بودن پلاگین های بازاریابی است. مثلا در سایت یک پلاگین بازاریابی نصب می کنید و در آن تعریف می کنید کاربری که در سایت لپ تاپ با برند ایسوس و مدل x را به سبد خرید خود اضافه کرد، بیا و در فرآیند خرید، کیف لپ تاپ و موس هم با تخفیف به آن کاربر نمایش بده.
همین کار فروش یک سایت را افزایش می دهد و پیاده سازی چنین کاری با روش های دیگر بسیار دشوار است. دوستای عزیزم دقت کنید که این فقط یکی از روش های بازاریابی درون سایت است. روش های بسیار زیادی وجود دارد.
صفحه سازها
به جرات می توانم بگویم که صفحه سازها یک انقلابی را در وردپرس ایجاد کردند. در واقع وقتی شعار می دهیم که بدون کدنویسی سایت حرفه ای راه اندازی کنید، دقیقا بخش بزرگی از کار را مدیون همین صفحه سازهای وردپرس هستیم.
صفحه ساز چیست؟
صفحه ساز یک افزونه است که بر روی سایت نصب می شود و به ما این امکان را می دهد که هر المانی را که دوست داریم با کشیدن و رها کردن به سایت اضافه کنیم. مثال : فرض کنید می خواهیم در صفحه اصلی سایت اول یک عکس بزرگ قرار دهیم و سپس در یک باکس، جدیدترین محصولات را نشان دهیم.
در باکس پایین تر می خواهیم جدیدترین مقالات را نشان دهیم و سپس در باکس بعدی، محصولات پرفروش را نشان دهیم. هر کدام از این بخش ها را المان می گوییم. با صفحه ساز می توانیم هر المان را بکشیم و رها کنیم و باکس ها را با کشیدن و رها کردن موس، جا به جا کنیم. مثل عکسی که در ادامه برایتان قرار دادم.
صفحه ساز ویژوال کامپوزر
صفحه ساز گرافیکی ویژوال کامپوزر یا WPBakery Page Builder یک صفحه ساز بسیار معروف و قدرتمند برای اینکار است که می توانید برای سایت آنلاین خودتان استفاده کنید. البته در نظر داشته باشید که باید قالب شما از این صفحه ساز پشتیبانی کند. یک صفحه ساز است که از این صفحه ساز بسیار کامل تر و محبوب تر است و آن المنتور است.
صفحه ساز المنتور
صفحه ساز المنتور انقلابی را در طراحی سایت بپا کرده و کلا بازار طراحی سایت را دگرگون کرده است. این افزونه یک نسخه رایگان و یک نسخه تجاری دارد. نسخه رایگان آن امکانات بسیار زیادی دارد و اگر بخواهید که حرفه ای تر عمل کنید باید نسخه تجاری آن را تهیه کنید.
واکنشگرا بودن
وردپرس با المنتور همیشه ریسپانسیو است. یعنی وقتی که یک سایت میسازید، در کامپیوتر، لپ تاپ، تبلت، موبایل به خوبی نمایش داده می شود. دوستای عزیزم دقت کنید که وقتی یک سایت طراحی می شود، چیدمان آن در کامپیوتر، تبلت و موبایل متفاوت است.
الان همین سایت فرشاد حیدری دات کام را در موبایل مشاهده کنید با حالت کامپیوتر متقاوت خواهد بود. علت اینکار این است که چون صفحه نمایش موبایل کوچک است، برای راحتی بازدیدکنندگان باید چیدمان متفاوت باشد.
ورود و عضویت پیامکی وردپرس
عضویت و ورود کاربران در وردپرس با دو حالت انجام می شود. به صورت پیشفرض با استفاده از ایمیل انجام می شود، اما از آنجایی که عموم مردم ما در ایران خیلی با ایمیل سرو کار ندارند، می توانیم با استفاده از پلاگین های مخصوص ثبت نام، قابلیت ثبت نام کاربران با شماره موبایل را به سایت اضافه کنیم.
راه اندازی فروشگاه اینترنتی با وردپرس
یک زمانی راه اندازی فروشگاه اینترنتی یک رویا بود. اما الان با استفاده از وردپرس و افزونه ووکامرس می توانید حرفه ای ترین فروشگاه های اینترنتی را راه اندازی کنید.
دوستای عزیزم راه اندازی فروشگاه اینترنتی راه جدی بگیرید. چرا؟ چون هم می توانید از طریق گوگل کلی مشتری هدف وارد سایتتان کنید تا از شما خرید کنند و هم اینکه فروشگاه اینترنتی شما می تواند 24 ساعته و 7 روز هفته باز باشد و کار هزاران کارمند را انجام دهد.
هزینه طراحی سایت با وردپرس
یکی از جذابترین بخش های این آموزش دقیقا همینجاست. برای اینکه با سیستم مدیریت محتوای وردپرس بخواهید یک سایت راه اندازی کنید دقیقا باید چقدر هزینه کنید؟ ما فرض را بر این می گذاریم که شما به طراحی سایت با وردپرس تسلط کافی دارید. لیست هزینه ها به اینصورت می باشد :
هاست و دامنه
قالب
پلاگین ها
هزینه هاست و دامنه
هاست و دامنه که ارتباطی به وردپرس ندارد و هر نوع سایتی که بخواهید با هر روشی حتی غیر از وردپرس راه اندازی کنید باید تهیه کنید. اگر نمی دانید که هاست و دامنه چیست و چطوری باید تهیه کنید به مقاله هاست و دامنه چیست؟ مراجعه کنید.
شما می توانید یک هاستی تهیه کنید که ماهیانه برای آن زیر 100 هزار تومان هزینه کنید. همچنین می توانید هاستی تهیه کنید که ماهیانه چندصدهزار تومان پرداخت کنید. تفاوت ها را در مقاله ای که اشاره کردم به شما گفتم. دامنه دات کام .com هم سالیانه 600 هزار تومان است.
هزینه قالب وردپرس
قالب وردپرس از 200-300 هزار تومان شروع می شود تا یکی دو میلیون تومان
هزینه پلاگین ها
بستگی به سایتی که راه اندازی می کنید باید از پلاگین های مختلفی استفاده کنید. ولی دیگه نهایتا با 2-3 میلیون تومان می توانید پلاگین های خودتان را تهیه کنید. حتی شاید کمتر بخواهید هزینه کنید.
خودمان با وردپرس سایت بزنیم یا به طراحی سایت بدهیم؟
بستگی دارد. اگر شما صاحب کسب و کار هستید و از نظر مالی مشکل خاصی ندارید پیشنهاد می کنم که خودتان اینکار را انجام ندهید. به یک طراح سایت بسپارید که با وردپرس برای شما سایت طراحی کند. هزینه دستمزد اینکار 10 الی 30 میلیون تومان خواهد شد.
البته پیشنهاد می کنم در اینصورت یک دوره آموزشی هم تهیه کنید و در اختیار یکی از کارمنداتان قرار دهید که همیشه از سایت سر در بیاورد. اگر هم شروع کسب و کارتان است پیشنهاد میکنم خودتان آستین ها را بالا بزنید و در یک دوره آموزشی شرکت کنید و سایتتان را به سلیقه خودتان راه اندازی کنید.
مزیت های وردپرس در یک نگاه
راحتی در استفاده
هزینه پائین
انعطاف پذیری بالا
صفحه ساز قدرتمند
دارای پلاگین های بازاریابی
دارای انواع قالب برای هر نوع کاری
انواع افزونه برای قابلیت های مختلف
سئو قدرتمند با افزونه
امنیت قدرتمند با افزونه ها
مالکیت صد در صدی بر روی سایت